O echipă instruită și oameni, în care poți avea încredere – e puterea noastră

Oleg Ștefaniuc, director EV Point:

O echipă instruită și oameni, în care poți avea încredere – e puterea noastră.

Sunt un mare amator al gadget-urilor și a tot ce e electronic și smart. Această istorie începe din momentul când  am fost nevoit să-mi iau un automobil electric pentru deplasări de serviciu și m-am ciocnit cu problema încărcării acestuia. Un diletant ar zice că pentru așa ceva e destul să ai doar o priză, dar nu e atât de simplu. Calitatea stației pentru alimentare a mașinilor electrice contază la fel de mult, cum calitatea combustibilului pentru o mașină simplă. Prima stație am asamblat-o din diferite piese, pe care le-am găsit în vânzare și am instalat-o la o parcare publică cu plată, unde arendam un loc pentru Nissan Leaf de serviciu. Analizând problema mai adânc, am început să cunosc mai multe despre necesitățile unui proprietar de automobil electric. Și, credeți-mă: avem nevoie de mai multe lucruri, de la stație proprie până la infrastructură dezvoltată în țară. Și, dacă cu punctul personal de încărcare e destul de simplu, apoi cu infrastructura e mult mai complicat. Dar, dacă ai o dorință și un scop – e nevoie doar de timp. Dacă ai alături oameni, în care poți avea încredere, le reușești pe toate. La moment punctul forte al companiei EV Point îl constituie anume o astfel de echipă de oameni bine instruiți.

Principiile de bază, pe care ne axăm, sânt calitatea și siguranța. Preferăm să avansăm încet, dar sigur, folosind componente de calitate de la unul din cei mai buni producători din Europa – compania CIRCONTROL, pentru că un vehicul electric este nu doar o mașină simplă, ci un device electronic complicat, care are cerințe sporite la calitatea încărcătorului. Această poziție ne-a și ajutat să câștigăm concursul anunțat de PNUD, ce ține de plasarea stațiilor ce încărcare a ,așinilor electrice pe tot teritoriul Republicii Moldova. Am învins concurenții, oferind condiții mai bune.

De fapt, odată ce facem un lucru comun, dezvoltând o piață absolut nouă pentru țara noastră, nu e corect să ne numim concurenți.

Așadar, avănd toată susținerea din partea PNUD și, drept urmare – a statului, compania noastră începe a dezvolta o rețea proprie de stații pe întreg teritoriu al țării. Până la finele anului 2020 ne-am pus ca scop să asigurăm 120 de puncte de ăncărcare simultană în întreaga țară, ceea ce înseamnă că vom avea un coridor de stații de încărcare, ce va lega nordul cu sudul și vestul cu estul.

Toate punctele noastre sunt asigurate cu o rezervă dublă de putere, având astfel o perspectivă de dezvoltare. Și, odată ce încărcarea unei mașini electrice necesită ceva timp, una din condițiile principale pentru plasarea stațiilor a fost asigurarea unui confort maxim pentru clienții noștri. Astfel a și început colaborarea dintre EV Point și rețeaua Bemol care, datorită cafenelelor sale, a devenit ceva mai mult, decat locul unde alimentezi (mai nou – încarci) mașina.

Mai mult: compania noastră are grijă și de proiectarea, instalarea și deservirea tehnică a punctelor de încărcare individuale pentru persoane fizice și organizații. Una din stațiile noastre în scurt timp va fi instalată în complexul turistic Et Cetera, pentru ca apusurile de aici să fie admirate și de cei, ce se deplasează cu automobilele electrice.

Desigur, e o direcție absolut nouă, care necesită multă atenție și mult lucru. Viitorul, văzut în filmele sci-fi, a devenit prezent și noi vrem să mergem în pas cu timpul.

Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *