Карточка RFID

Procesul de încărcare a vehiculului electric în rețeaua națională EV Point poate fi iniția cu ajutorul unui Card RFID.

Cum încarc cu ajutorul Cardului RFID?

  • Pasul 1. Selectează conectorul și conectează-l la vehiculul electric
  • Pasul 2. Apropie cardul RFID de citititor. Dacă pe Contul Personal sunt resurse disponibile, procesul de încărcare automat se va iniția. În alt caz vei primi o notificare referitor la eroarea de lansare a acestei acțiuni.
  • Pasul 3. Pentru oprirea sesiunii, apropie cardul de cititor. Stația automat va stopa procesul de încărcare, iar în Contul Personal se vor afișa informațile referitor la sesiunea finisată.

Atenție! O sesiune de încărcare se poate lansa doar cu același instrument. Dacă sesiunea a fost inițiată cu cardul RFID, se stopează cu același Card RFID. Sesiunile nu pot fi inițiate și /sau stopate cu carduri RFID diverse.

Un Card RFID este atribuit unui singur Cont Personal.

 

Cum primesc Cardul RFID?

Poți primi un Card RFID numeric GRATUIT la accesare buton Solicită Card din Cabinetul Personal.

Pentru eliberarea cardului e necesar să alimentezi Contul Personal cu orice sumă*. Dacă locuieși în mun. Chișinău, te poți apropia în intervalul orelor 09:00-18:00 pe adresa MD 2001, mun. Chișinău, str. A. Hajdeu 94/1 și primești Cardul Gratuit.

* suma minimă de alimentare cont este 20,00 lei confom procedurilor interne a procesatorului VictoriaBank și va fi utilizată la încărcarea vehiculului electric. 

Dacă locuieși în afara mun. Chișinău, e necesar să furnizezi adresa de livrare serviciului suport și îți vom transmite cardul la adresa indicată prin servicii de expediții locale.

 

Pașii de urmat la solicitarea cardului RFID

Pasul 1. Accesează butonul Solicită Card din cabinetul personal.

Pasul 2. Alimentează contul personal cu orice sumă

Pasul 3. Vei fi contactat de Serviciul Suport pentru a comunica detalii de livrare.

Pasul 4. Dacă locuiești sau lucrezi în Chișinău, te poți apropia pe adresa MD 2001, mun. Chișinău, str. A. Hajdeu 94/1 să primești cardul. Dacă locuieși în altă localitate, furnizezi adresa de livrare serviciului suport și primești cardul la adresa indicată.

Нужна RFID карточка?

Для того что-бы получить RFID карточку вам необходима связатся с нами на support@evpoint.md или +373 60 60 99 00

Процес
Зарядке!

 

După crearea Contului Personal este gata de a iniția încărcarea vehicului.

Alege stația cea mai apropiată recomandată de ev point.

ATENȚIE!  Asigură-te că înainte de a încărca vehicului electric motorul acestuia este oprit iar ușița de alimentare este deschisă. Ar trebui să existe un buton pentru deschiderea ușiței în habitaclul salonoului, similar butonului de la rezervorul clasic.

01

Verifică dacă ai disponibil de numerar în Contul personal. În cazul în care suma disponibilă este mai mică ca 10 lei, atunci reîncarcă contul personal prin intermediul unei plăți electronice cu cardul bancar.

02

Ia cablul de alimemantare disponibil la stației și conectează-l la priza de alimentare a vehiculului electric.

03

Alege stația din Contul personal, respectiv priza de alimentare a stației (A, B, CCS sau CHaDeMO) . Daca nu găsesti stația, în bara de căutare din Contul Personal poți indica numărul stației (numărul stației se găseste imediat sub QR code).

04

Apasă START. La accesarea butonului, procesul de încărcare se inițiază, respectiv vehiculul electric vă va informa despre aceasta pri butonul propriu de semnalizare (la multe vehicule electrice procesul de încărcare e semnalizat prin culoarea albastră sau verde).

05

Poți face o mică pauză. Așa cum stațile ev point sunt amplasate în spații amenajate, deseori lângă o cafenea, te rugăm să vizitezi localul. Poți urmări procesul de încărcare de pe telefon astfel că nu e neesar a sta în preajma vehicului.

06

Revino la stației. Apasă din aplicație STOP. Deconectează cablul de la vehicul și plasează-l în portul stației. Nu uita să închizi ușița prizei de alimentare la vehicul. Aplicația îți va afișa informațiile referitor la încărcarea curentă (kWh încărcați, durata de timp și suma de bani).